CEL WARSZTATU:

• Poznanie zasad savoir-vivre na stanowisku kelnera
• Poznanie sposobów budowania relacji z Gościem i dziećmi
• Poznanie metod sprzedażowych, dzięki którym zwiększymy rachunek gościa

METODY PRACY:
• Ćwiczenia
• Odgrywanie ról
• Trening

PROGRAM:

• Obsługa Gościa „od wejścia” – pierwsze wrażenie
• Rozmowa z Gośćmi
• Podanie karety menu
• Systemy notowań
• Jak sprawiać, by Goście wracali dla nas – kelnerów
• Budowanie relacji z Gośćmi i ze współpracownikami
• Komunikacja w zespole
• Typologia Gości
• Rozpoznawanie potrzeb Gości
• „Kontrakt” z najmłodszymi Gośćmi- Dzieci (wzbudzenie zaufania)
• Rozwiązywanie trudnych sytuacji
• Rozmowy z „wymagającymi” Gośćmi
• Rozwiązywanie reklamacji
• Po co sprzedawać?
• Techniki sprzedaży: napojów, przystawek, dań głównych, deserów, wina
• Jak zarabiać więcej tipów?
• Up-selling i cross-selling
• Jak zwiększać obroty w restauracji?
• Jak dbać o stany magazynowe?
• Sprzedaż telefoniczna – „uśmiech przez telefon” oraz poprawne rozpoczęcie rozmowy

Jestem zainteresowany ofertą