Tworzenie strategii firmy (Biznes Plan, Due diligence oraz projekcje finansowe)

Rest Consulting ma olbrzymią przyjemność przedstawić autorski program wzajemnie powiązanych działań mających na celu poprzez badanie słabych punktów poszczególnej działalności opracowanie strategii wdrożenia i rozwoju nowych produktów i usług. Firma Rest Consulting działa nieprzerwanie na rynku HoReCa od 2010 roku i służy doradztwem strategicznym w następujących obszarach:

✅Restrukturyzacja oraz Pre-opening hotelu

✅Organizacja szkoleń dla pracowników w sektorze HoReCa

✅Tworzenie strategii rozwoju firmy (Biznes Plan) oraz projekcje finansowe

✅Analizy rynkowe oraz badanie konkurencji

✅Outsourcing hotelowego działu sprzedaży (zewnętrzny dział sprzedaży)

✅Outsourcing usług Revenue management & e-commerce

Proponujemy Państwu wsparcie podczas wprowadzania hotelu na rynek. Biorąc pod uwagę charakter i model biznesowy obiektu stworzymy kompleksową strategię marketingowo – sprzedażową oraz pomożemy ją zrealizować. Skorzystaj z usługi doradztwa strategicznego i wprowadź swoją firmę na wyższe obroty. Wskazujemy najlepsze rozwiązania, które pomogą w osiągnięciu sukcesu. Nasze usługi doradcze mogą przyjmować różną postać, a ich zakres jest praktycznie nieograniczony. Obejmują wszelkie aspekty związane z prowadzeniem działalności gospodarczej. Przedsiębiorcy z sektora MŚP (HoReCa) najczęściej korzystają z usług dotyczących:

DORADZTWO OPERACYJNE:

– opracowywanie strategii marketingowej
– zarządzanie procesami obiektu
– audyt organizacyjny obiektu
– wdrażanie nowych systemów
– przygotowanie oraz wdrożenie planu naprawczego dla obiektu

DORADZTWO STRATEGICZNIE:

– analiza „wejścia na rynek” nowego podmiotu
– analizy i modele finansowe
– studium wykonalności projektu inwestycyjnego
– ocena opłacalności inwestycji
– doradztwo w zakresie mapowania i optymalizacji procesów
– doradztwo w zakresie optymalizacji sprzedaży online

KATALOG USŁUG DARADCZO - SZKOLENIOWYCH

KIEROWNIK PROJEKTU – Łukasz Szołtys

Jestem przedsiębiorcą, hotelarzem, trenerem i konsultantem z ponad 15 letnim doświadczeniem w zakresie zarządzania przedsiębiorstwami oraz 10 letnim doświadczeniem na stanowisku Dyrektora Generalnego Hotelu. Absolwent studiów z zakresu obsługi ruchu turystycznego, turystyki międzynarodowej, zarządzania hotelami oraz programu MBA na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach oraz Brno University of Technology w Brnie.

Specjalista – praktyk z zakresu zarządzania, restrukturyzacji oraz otwarć przedsiębiorstw z sektora HoReCa ( hotele, pensjonaty, restauracje, firmy cateringowe ).

Swoje bogate doświadczenie w branży hotelarskiej zdobył m.in. zarządzając takimi obiektami jak:

Hotel Wilga *** w Ustroniu, Centrum Green Hill*** Business & SPA w Wiśle, Hotel Diament SPA & Wellness**** w Ustroniu, Hotelu Mercure Patria*** w Wiśle;

zarządzając działem sprzedaży woj. Śląskiego hotelu Arłamów **** czy będąc dyrektorem bazy noclegowej największego uzdrowiska w Polsce gdzie zarządzał zespołem ponad 300 pracowników ( Uzdrowisko Ustroń S.A. ); pełniąc funkcję V-ce Prezesa Wiślańskiej Organizacja Turystycznej w latach 2015-2017, czy pracując w hotelach za granicą m.in. w Stanach Zjednoczonych, Grecji czy Hiszpani.

Doradca zarządu oraz dyrektor sprzedaży i marketingu nowo powstałych hoteli m.in.: Hotel Radisson Blu Sopot **** oraz Hotel Malbork by DeSilva ****.

Od 2010 roku właściciel firmy szkoleniowo – doradczej ( Rest Consulting ) specjalizującej się w zarządzaniu nieruchomościami hotelowymi.

Od 2021 roku Dyrektor Działu Hotelowego w Cover Hotels Management

W latach 2010 – 2024 odpowiadał za wdrażanie i stały nadzór nad procesami dotyczącymi optymalizacji funkcjonowania kilkudziesięciu hoteli w całej Polsce.

Od ponad 10 lat trener sztuki hotelarskiej, gastronomicznej oraz sprzedaży w sektorze HoReCa.

Wykładowca i trener m.in.: w Górnośląskiej Wyższej Szkole Handlowej w Katowicach czy Wyższej Szkole Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jestem zainteresowany ofertą