Firma Rest Consulting działa od 2010 roku świadcząc kompleksowe usługi w branży HoReca.

Główne obszary naszej działalności to:

0
Restrukturyzacja oraz Pre-opening hoteli oraz restauracji
0
Organizacja Szkoleń dla pracowników w sektorze HoReCa
0
Tworzenie strategii rozwoju firmy (Biznes Plan) oraz projekcje finansowe
0
Audyty oraz Analizy rynkowe
0
Kompleksowe zarządzanie hotelem lub restauracją.

Oferujemy praktyczne rozwiązania, które odpowiednio wykorzystane, dają gwarancję zwiększonych przychodów dla Twojego hotelu lub restauracji. Czy nie tego potrzebujesz?

Firmę tworzą osoby z gruntownym wykształceniem z zakresu turystyki, hotelarstwa, zarządzania, ekonomii oraz prawa, z wieloletnią praktyką zdobywaną w dużych spółkach handlowych oraz hotelach m. in. w Stanach Zjednoczonych, Hiszpanii, Grecji oraz Polsce.

Firma Rest Consulting została wpisana do Rejestru Instytucji Szkoleniowych ( RIS ) pod numerem 2.24/00109/2021. 

Firma Rest Consulting w 2022 roku  została akredytowanym doradcą w programie SPEKTRUM – Pomorski System Usług Doradczych.

SPEKTRUM to finansowany z funduszy unijnych i organizowany przez Agencję Rozwoju Pomorza S.A.

program świadczenia specjalistycznych usług doradczych dla MŚP.

Firma Rest Consulting od 2023 roku posiada  wdrożony system zarządzania jakością ISO 9001 – 2025

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą szkoleń realizowanych w formie otwartej, które

dostępne są w Bazie Usług Rozwojowych oraz w zakładce „Sklep”

Właścicielem i dyrektorem zarządzającym firmy jest Łukasz Szołtys.

Łukasz Szołtys jest przedsiębiorcą, trenerem i konsultantem. Absolwent studiów z zakresu hotelarstwa, zarządzania hotelami oraz programu MBA na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach. Specjalista – praktyk z zakresu zarządzania, restrukturyzacji oraz otwarć przedsiębiorstw z sektora HoReCa ( hotele, pensjonaty, restauracje, firmy cateringowe ). Swoje bogate doświadczenie w branży hotelarskiej zdobył m. in. zarządzając takimi obiektami jak: Hotel Wilga **** w Ustroniu, Centrum Green Hill*** Business & SPA w Wiśle, Hotelu SPA & Wellness Hotel Diament**** w Ustroniu oraz Hotelu Mercure Patria*** w Wiśle; zarządzając działem sprzedaży woj. Śląskiego hotelu Arłamów ****; będąc dyrektorem bazy noclegowej największego uzdrowiska w Polsce gdzie zarządzał zespołem ponad 300 pracowników ( Uzdrowisko Ustroń S.A. ); pełniąc funkcję V-ce Prezesa Wiślańskiej Organizacja Turystycznej w latach 2015-2017, czy pracując w hotelach za granicą m.in. w Stanach Zjednoczonych, Grecji czy Hiszpani. Doradca zarządu oraz Dyrektor sprzedaży i marketingu nowo powstałych hoteli m.in.: Hotel Radisson Blu Sopot **** oraz Hotel Malbork by DeSilva ****. Odpowiadał za wdrażanie i stały nadzór nad procesami dotyczącymi optymalizacji funkcjonowania hoteli. Właściciel firmy doradczej specjalizującej się w zarządzaniu nieruchomościami hotelowymi. Od ponad 10 lat trener sztuki hotelarskiej, gastronomicznej oraz sprzedaży w sektorze HoReCa. Wykładowca i trener w Górnośląskiej Wyższej Szkole Handlowej w Katowicach oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku.